Omin käsin iltapalaa

by - elokuuta 31, 2015

Kun suoritin vuosittaista keittiönkaappien läpikäymistä ja siivoamista sain huomata, että jauhoja oli kertynyt useampi pussillinen montaa eri sorttia. Niinpä päätin napata kaupasta mukaan hiivaa ja hemmotella avomiestäni kotitekoisilla sämpylöillä. Sen verran olen äitini tyttö, että uskallan sano tällaisen onnistuvan minulta käden käänteenssä. Minulla on siis ollut hyvin vahvasti pullantuoksuinen lapsuus ja nuoruus. Äiti onkin sanonut minulle joskus, ettei kotoa ole mitään asiaa muuttaa pois ennen kuin osaa paistaa pullat ja pihvit. Tämän viisauden aion jakaa myös omille mahdollisille tyttärilleni ja miksei myös pojille.



Minulla on tapana sotkea jauhojen sekaan aina hieman jotain muutakin kuin pelkkää vehnäjauhoa. Tällä kertaa mukaan hujahti raskaalla kädellä kauraleseitä ja grahamjauhoja. Sen lisäksi sämpyläjauhoja ja vehnäjauhoja kutakuinkin 50/50. Maustamiseen käytän yksinkertaisesti suolaa, sekä kunnon lorauksen siirappia.




Pidemmittä puheitta, me käymme kiinni. En tiedä mitään parempaa kuin uunituoreet sämpylät.


You May Also Like

0 kommenttia