Broilerinjauhelihapihvit

marraskuuta 28, 2015


Täällä on koko kulunut viikko mennyt melkoisen vauvapainotteisesti ja tekemistä on riittänyt joka hetkelle. Nyt vauvan tulemisen alkaa näkemään muutenkin, kuin siellä täällä lojuvista yksittäisistä tavaroista. Sillä nyt kun meillä on lipasto ja pinnasänky, on ollut hyvä hetki aloittaa vaatteiden ja muiden tekstiilien pesu, sekä muu tavaroiden paikoilleen järjestäminen. Samalla olen yrittänyt opettaa kissoille ettei vauvan sänkyyn saa mennä. Mamma on siis päässyt kokeilemaan oikein kunnolla sellaista kotiäidin arkea.

Vauvajutu eivät kuitenkaan ole tämän postauksen varsinainen aihe. Ruokavalioni on kokenut tässä raskauden aikana monia tietoisia muutoksia, itseäni ja vauvaa ajatellen, jonka vuoksi yritän kokeilla yhä enemmän uusia juttuja. Olen periaatteessa kaikkiruokainen, mutta luonnostani melkoisen nirso. Parhaani mukaan yritän koko ajan opetella tästä tavasta tietoisesti ulos, mutta päädyn siitä huolimatta yhä uudelleen tuttuihin, turvallisiin vaihtoehtoihin ja nyrpistän nenääni uusille tuttavuuksille. Joten mitään ruokabloggaajaa minusta ei saa tekemälläkään. En ole omasta mielestäni mitenkään huono kokki, mutta tavallisesti teen sellaista ihan perus kotiruokaa jollaista varten netti on täynnä reseptejä.
Mutta siitä huolimatta haluan silloin tällöin jakaa teidän kanssanne hyväksi havaitsemiani helmiä tämän blogin kautta.
Tällä kertaa vuorossa olisi broilerinjauhelihapihvit, joita teimme yhdessä mieheni kanssa. Resepti ei ole mikään vaikea, mutta ihan vastaavanlaista ei netistä löytynyt, joten ajattelin laittaa sen tänne. Ehkei minusta tämänkaan takia tule ruokabloggaajaa. Tämä resepti, kuten meillä monet muutkin tässä taloudessa, on syntynyt ihan vain tekemällä ja omiin makumieltymyksiin luottamalla.

BROILERINJAUHELIHAPIHVIT

Broilerinjauhelihaa  400g
Iso sipuli
Korppujauhoja   1dl
Kermaviili    1tlk
Kananmunia 2kpl

Suolaa 1tl
Mustapippuria 2tl 
Aromisuolaa 1tl
Paprikajauhetta 2tl
Valkosipulijauhetta 1tl
Chilijauhetta 1/2tl

Pilko sipuli itseäsi miellyttäviksi palasiksi. Sekoita keskenään taikinaksi jauheliha, sipulikuutiot, korppujauho, kermaviili ja kananmunat. Mausta taikina ja anna taikinan turvota, sekä maustua noin puoli tuntia. Tämän jälkeen muotoile taikinasta pihvit. Me teimme niistä noin kämmenen kokoisia ja sentin paksuisia, mutta kukin tavallaan. Paista pihvit kuumalla pannulla, käännellen, kunnes pinta on molemmin puolin kauniin ruskea.
Me teimme pihvejä varten kastikkeen johon tuli tölkki Arlan Kanaruokakermaa, sekä toinen tölkki tavallista ruokakermaa. Kastike tehtiin samalle pannulle, jossa pihvit oli paistettu, jotta paistonesteistä tulisi siihen vielä hieman omaa makua. Pihvien kanssa meillä syötiin tummaa riisiä, mutta peruna ja pasta sopivat varmasti aivan yhtä hyvin tarjottavaksi näiden kanssa.

Me halusimme pihveistä melkoisen mietoja, jotta lihan oma maku pääsisi paremmin esille ja chilin ei ollut tarkoitus varsinaisesti maistua, vaan antaa taustalla pientä potkua. Kukin siis maustaa lopuplta oman maun mukaan. Curry sopii myös erinomaisest tällaisen mausteeksi, mutta minä halusin tilalle ennemmin paprikajauhetta, joka ei ole ihan niin tavallinen mauste kanaruuassa.

You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Kuulostaa niin hyviltä että pakkohan noita on jossain vaiheessa testata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen. Onnistuivat todella hyvin, eivätkä mausteet vieneet liikaa makua itse lihalta. :)

      Poista
  2. Pitääpä kokeilla jossakin vaiheessa tällä sun ohjeella, jos tulisi hyvät pihvit.Viimeeksi kun tein pihvejä broilerinijauhelihasta, niin niistä tuli hivenen mauttomia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noista tuli hyviä ja just sopivan makuisia. Paprika on kivaa vaihtelua currylle, jota tuntuu olevan aina kanan kanssa.

      Poista