Prinsessakeksit

helmikuuta 26, 2016


Jatketaan niillä ristiäisherkuilla. Tällä kertaa vuorossa on hyvin helpot keksit. Nimen keksin pipareiden muodoista. Minulla on korkokengän ja kruunun muotoiset piparimuotit, jotka sopivät täydellisesti pienen tytön juhliin. Niinpä valinta oli helppo. Kuten suklaahippukeksien kanssa, tässäkin resepti melko reilu, joten sen voi puolittaa ihan surutta. Se miksi en ole puolittanut sitä teille valmiiksi, johtuu siitä, että halusin laittaa reseptit siinä koossa kun ne itse leivoin, sillä määrät riittivät hyvin 40 vieraan kestitsimiseen.

PRINSESSAKEKSIT (100 kpl)

Voita     250g
Sokeria     3 dl
Munia      2 kpl
Leivonta vehnäjauhoja    7 dl
Leivinjauhetta      2 tl
Kanelia     3 tl
Vaniljasokeria    4 tl

Koristelu:
Sokerimassa
Sokerikuorrute
Nonparellit

Paisto: 200 astetta / 7 min

Vatkaa voista ja sokerista vaahto, sekoita joukkoon munat. Seikoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne osissa taikinaan. Laita taikina tunniksi jähmettymään jääkaappiin. Kaulitse taikina ohueksi levyksi ja leikkaa haluamallasi muotilla. Aseta piparit pellille ja paista kahdessasadassa asteessa seitsemän minuuttia.

Kuvassa näkyvien pinkkien piparien koristelu on tehty kaulitsemalla sokerimassa ohueksi. Leikkasin muotilla oikean kokoisia palasia, jotka liimasin sokerikuorrutteella keksin pinnalle. Muu koristelu on tehty sokerikuorrutteella ja nonparelleilla. Itse käytin nuorempia veljiäni hyödyksi koristelussa ristiäisiä edeltävänä iltana ja kiristin heitä pannukakulla.

You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Oi kuinka söpöjä nuo prinsessaherkkukeksit ovat :) Täydelliset ristiäisiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Taikina on muuten tosi hyvä yleistaikina vähän, joka sopii tilaisuuteen kuin tilaisuuteen.

      Poista

Like us on Facebook