2016-03-14

Helppo hapanimelä

Hapanimeläkastike on minun herkkuani, sitä tulee vain syötyä melkoisen harvoin ja tämä oli ensimmäinen kerta kun uskaltauduin kokeilemaan sitä itse. Aiemmin ajattelin, että kyseinen kastike on jotenkin vaikea tehdä, mutta väärä oli luulo. Oikeilla aineksilla se käytännössä katsoen valmistui itsestään. Kastike onnistui niin hyvin, että päätin jakaa sen teidän kanssanne. Muokkasin hieman löytämääni reseptiä, joten esimerkiksi chilit voi varmasti jättää huoletta pois jos suu ei kestä pieniäkään määriä.

HAPANIMELÄ KASTIKE (4:lle)

Marinoimattomia porsaan fileesuikaleita  400g
Iso sipuli     1 kpl
Valkosipulin kynsi     2 kpl
Porkkana         4 kpl
Voi        1 rkl
Ananasmurskaa       1 tlk
Suola       1tl
Mustapippuri     2tl
Chilijauhe      1 tl
Soija         1 rkl

Sweet chili & pineaple sauce    2 rkl
Omenamehua       2 dl
Ananas-mangomehua       2dl
Omenaviinietikkaa        1/2 dl

Basmatiriisiä

Valmistele porkkanat, sipuli ja valkosipuli. Kuori ja siivuta porkkana, pilko sipuli ja valkosipuli. Lisää voi kuumalle pannulle ja vihannekset perään kuulottumaan. Sipulin ollessa läpikuultava, lisää joukkoon liha ja paista ruskeaksi. Paiston ohella mausta liha ja kasvikset. Lisää ananasmurska, mehuineen päivineen. Lisää loput aineet ja anna hautua. Keitä riisi paketin ohjeiden mukaan.

Onko siellä muita hapanimeläkastikkeen ystäviä? Entä kuinka moni on kokeillut tehdä kyseistä kastiketta itse?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti