Astiakaapissa: Smoothie korkeista laseista

maaliskuuta 13, 2017

Ajattelin aloittaa uuden postaussarjan, jossa esittelen meidän astiahankintoja, joista mainitsin jo täällä. Otin kuitenkin käyttöön hieman erillaisen lähestymistavan tähän aiheeseen. Jokaisessa Astiakaapissa postauksessa näkyy yksi astiatyyppi ja lisäksi jaan aina tähän kyseiseen astiaan sopivan resptin. Toki voisin kerta rykäisyllä näyttää kaikki yhdessä postauksessa, mutta ajattelin tämän olevan sellainen erillainen, kiva tapa. Osuinko aivan väärään?

Sen lisäksi tarkoitus olisi jakaa samalla ajatuksia ylipäätänsä astiakaapin sisällöstä ja kattamisesta. Mutta katsotaanko, mitä tästä sarjasta tulee?

Ensimmäiseksi vuorossa ovat meidän korkeat, neliskulmaiset lasit. Itseasiassa meidän kaksilahkeinen oli se, joka toivoi kaappiin uusia, isompia laseja. Olemme aikanaan käyneet väittelyä, johon liittyi olennaisena osana sellainen olut logoin varustettu tuoppikokoelma. Jonka arvo on mieheni silmissä vähintäänkin sama, kuin Iittalan olutlaseilla. Mutta tuskin olen ainoa kodin esteetikko, jolla nousee karvat pystyyn ajatuksestakin.


Joten, koska en halunnut kaappia täyteen tuoppeja, minun piti etsiä joku muu vaihteoehto, jonka miehenikin hyväksyisi. Normaalikokoiset lasit eivät kuulemma käy, koska niistä täytyy juoda niin monta kertaa. Casan kulmikkaat juomalasit ovat ihanan erilaiset ja ennen kaikkea korkeat.

Näihin laseihin sopiikiin kaataa päivittäiset smoothiet. Mä olen ottanut tavaksi pitää kotona aina tarjolla hedelmiä. Niitä on helppo tarjota E:lle välipalaksi ja näin ollen, myös smoothie ainekset ovat aina käden ulottuvilla. Tässä olisi yksi hyvä smoothie resepti. Meillä tästä riittää yksi pienen tytön annos, sekä annos äidille.

1 dl    Kreikkalainen jugurtti
1 tlk   Mangosose
1        Päärynä
1        Banaani
2        Appelsiinin mehu
(1dl   Luomumysliä)

Ainekset blenderiin ja sekaisin. Tämä smoothie on miellyttävän makea ja ainakin meidän E:n suuri suosikki. Mangososeen voi tietysti korvata ihan tuoreella mangolla, jos mieli tekee.

Miltä kuulostaa? Onko smoothieista tullut siellä jo ihan arkipäivää vai onko se harvinaisempi herkku?

Hyvää alkaavaa viikkoa!

xx
Jenni S.

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Mä rakastan smoothieita. Joskin tuppaan aina tekemään samaa, joten tämä ohje tuo mukavasti vaihtelua. Testiin menee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen tässä vuoden sisään löytänyt smoothiet. Tajusin jonkin aikaa sitten, että sen sijaan, että tungen blenderin täyteen kaikkea mikä kuulostaa terveelliseltä, käytän niitä omia lempiraaka-aineitani ja leikittelen niillä. Lisäksi smoothiessa vähempi on parempi, eli ei blenderiä täyteen kaikkea sekavaa. Viikonloppuna kokeilin yhdistelmää banaani, tuoreananas ja granaattiomena. Oli muuten tosi hyvää.

      Poista